Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) Mézzel-lélekkel elnevezéssel kampányt indított a magyar termelői méz népszerűsítése érdekében. Mindenekelőtt azt szeretnék tudatosítani a vásárlókban, hogy a termelői üvegben, zárszalaggal ellátott méz minőségi, tiszta eredetű, magyar. Ez a termelői méz pedig értéket képvisel. A kampány tervezéséért, lebonyolításáért ügynökségünk felelős. 

Érdemes tudni, hogy az import (jellemzően Ázsiából származó) termékekkel ellentétben a tiszta eredetű, ismert termelőtől származó magyar méz az üzletek, hipermarketek polcain nem fellelhető – azt csak közvetlenül a termelőktől lehet beszerezni. A legegyszerűbb a termelői piacokon felkeresni őket. „Fontos kiemelni, hogy a magyar, termelői méz ismertetőjegyei az egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és a zárszalag. E két elem együttes megléte garantálja a vásárlók számára a kifogástalan minőséget.

 

 

Bevezetésük és alkalmazásuk mellett döntöttünk, hiszen előzetes felméréseink alapján két dolog érdekli a fogyasztót: a mézben van-e idegen anyag, illetve hazánkban termelték-e. Ezekre a kérdésekre ad választ a zárszalag és az egyedi üveg együttes használata.” – emelte ki Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület célja tehát az egyedi üveg és a zárszalag bevezetésével, hogy segítse a vásárlót abban, hogy lehet könnyedén felismerni az eredeti, kiváló minőségű magyar terméket.

A kampány nyitó rendezvényeként egy sajtóutat szerveztünk Gödöllőre, a Méhészeti Múzeumba. Az esemény háziasszonya Mautner Zsófi volt, aki az OMME elnökségével fogadta az újságírókat. A főként női- és gasztro lapok képviseletében megjelent újságírókat színes program várta: a gyűjtemény anyagait lehetett megtekinteni szakértők körbevezetésével, kihelyezett üvegkaptárban lehetett megfigyelni a méhek életét, valamint különböző ritka fajtamézek kóstolására volt lehetőség. A kampány háziasszonya, Mautner Zsófi egy különleges náthaűző paszta elkészítésére hívta az újságírókat, valamint több mézes receptet is átadott számukra.