Nem mindennapos promóciós kampány és egy egyedülálló rekordkísérlet lebonyolítása – az év első felében új partnerüknek, a Librinek köszönhetően két különleges projekt megvalósításán is dolgozott a Merlin Communications Magyarország Kft.

Februárban egy egyedülálló kedvezmény kommunikációs stratégiájának felépítésében vettek részt, ahol többek között változatos közösségi média posztokon és online hirdetéseken keresztül célozták meg a Libri vásárlóközönségét egy 29%-os vásárlói kedvezménnyel, így a látványos promóciónak köszönhetően a szökőév alkalmából egy új izgalmas olvasnivaló társaságában tölthették el az érdeklődők ezt a „plusz egy napot.”

A februári promóció sikerén felbuzdulva április 23-án pedig egy különleges esemény megszervezését is az ügynökségre bízta a Libri, aminek keretein belül egy új rekord felállítását tűzték ki célul. A Merlin koncepciója az volt, hogy a könyvek és szerzői jogok világnapját egy valóban egyedi, a Libri szellemiségéhez passzoló közösségi esemény keretein belül ünnepelje meg a cég, az új rekordkísérlet felállításának ötlete pedig osztatlan sikert aratott a vállalaton belül is. A kísérlet legfőbb célkitűzése az volt, hogy felállítsák az egy adott időintervallumon belül könyvesboltban egyszerre együtt olvasók rekordját. Az ötlet egyediségét az adta, hogy a rekord felállításában mind az 53 Libri Könyvesbolt részt vett. Az esemény kommunikációs beharangozásán túl a technikai feltételek kialakításában és biztosításában, valamint az esemény lebonyolításában is szakmai támogatást nyújtott az ügynökség a Libri számára. A könyvesboltokban bárki megtapasztalhatta a közös olvasás élményét, hiszen a részvételi lehetőség mindenki számára nyitott volt. A résztvevők hitelesítését a szervezők élő online streaming adáson keresztül oldották meg, a regisztrációhoz pedig egy weboldalt is létrehoztak, aminek segítségével percről-percre követték a kísérlet aktuális állását. A rekordkísérlet sikeresen zárult, ugyanis a résztvevőknek köszönhetően a kezdeményezés bekerült a Magyar Rekord Egyesület nyilvántartásába is, így a Merlin egy igazán sikeres rendezvénnyel köszöntötte új partnerét.